fredag 30 december 2011

Laddar


Jag fullkomligt älskar denna frukt, äter minst en avocado varje dag!

Dags att börja ladda ordentligt inför morgondagens pass som även blir årets sista spinningpass. Jag tänker bjuda på en blandning av intervall och tuffa backar. Då 90 är rätt lång tid att sitta på en spinningcykel och helst ska det inte bli alltför långtråkigt....så behöver jag ha ett upplägg som fungerar.

För många år sedan då jag började instruera hade jag stenkoll på passen dvs jag hade redan innan förberett exakt när en viss typ av intervall skulle komma, backar, hur lång tid alla sträckor var osv. I dag ser läget helt annorlunda ut då jag hittat vad jag tycker är "min grej" där jag får utrymme för att vid varje pass improvisera och använda min förmåga till att känna av kunderna och bjuda på oväntade vändningar i passen. Ett spinningpass för mig ska vara en riktig utmaning med tuff och intensiv träning. Jag har mer eller mindre växt upp med inställningen att tuff träning=resultat! Så med andra ord vill man ha resultat så gäller det att våga ta i, utmana sig själv och framförallt ta sig ut ur sin bekvämlighetszoon och tänka utanför "boxen"!

Men först i kväll har jag en vanlig spinningklass att instruera så nu gäller det att ladda riktigt ordentligt!

8 kommentarer:

 1. Helt rätt, älskar dina pass Jenny! Du är min absoluta förebild när det gäller träning!

  SvaraRadera
 2. Avocado is the shit! Äter också en massa avocado, mycket fett är bra för oss som tränar mycket och gott är det ju!

  SvaraRadera
 3. Otroligt glad att du utvecklat en så grymt bra "improvisationsförmåga"! Man vet aldrig vad man kan vänta sig - underbart!
  Håller med till 100% med inställningen!!! Tycker det är så med allt man tar för sig! :)

  SvaraRadera
 4. Du låter som en nästintill perfekt instruktör (i mina öron). Det är ju improvisation och känsla över vad gruppen klarar/orkar/vill osv som är väsentligt för att vi ska vara nöjda med passet! :-)

  SvaraRadera
 5. Underbar inställnng att set inte är farligt att ta i när man tränar.
  På annadagen var jag faktiskt på ditt fym för att köra ett spinningpass och fick se dig i spinningskor och klar för att köra. Gissa om jag blev glad. Sedan kliver det upp en anna instruktör på cykeln längst fram och du Jenny var visst bara deltagare i detta pass.
  Att få en instruktör som inte vågar ta i är inte inspirerande för fem öre. Just som jag var så taggad själv. Jag tottade på dig istället, och visst är det skillnad på instruktörer som tar i och inspirerar, och dom andra instruktörerna.

  Jenny du är faktiskt den bästa spinninginstruktören som jag och många kört för!

  Gott nytt år! Vi lär ses fler gånger när jag är på genomresa genom Linköping!

  SvaraRadera
 6. Tack Jenny för att du finns som ledare och inspiratör. Du får oss kunder att verkligen ta i mer än vad vi själva tror är möjligt! Det räcker oftast att bara titta på dig när du kör så tar vi i så att vi skiter på oss. Det i kontrast till dom ledare som Säger "vad duktiga ni är" eller "ni är så duktiga" precis som om vi skulle va små hundar!

  Fortsätt att köra skiten ur oss Jenny! Det är det vi verkligen vill ha!

  Kör ditt och få

  SvaraRadera
 7. Önskar att jag hade mer av den "ge allt" mentaliteten då det kommer till träning. Och så önskade jag att jag gillade avokado också :)

  SvaraRadera
 8. Micke från Stockholm City Triathlon Clubb31 december, 2011

  Hej Jenny!
  Har följt din blogg ett tag och hoppas att få köra ett pass någon gång för dig! Inställningen till träningen och hur man bygger upp ett träningspass och sedan hur man utför det, är avgörande. Du har då verkligen förstått det! Fortsätt och så kanske vi ses!

  SvaraRadera