tisdag 22 juni 2010

Ärligt?


Jag ska vara grymt ärlig i dag och erkänna att dagens löpning var rent ut sagt fördjävlig!! Så, nu har jag erkänt....även jag har tuffa och rent vidriga träningsdagar i bland. Tur att det inte är alltför ofta! Lunchlöpning stod på programmet och enbart 10 km lugn återhämtningslöpning då jag körde dubbelt upp igår med både löpning och spinning. Från första steget till sista fick jag kämpa för att överhuvudtaget ta mig framåt......min känsla, men antagligen såg det lätt ut för jag fick kommentarer från folk i skogen som jag mötte " det där ser lätt och snabbt ut" Jag bara avskyr att få höra sådant när jag får slita häcken av mig rent ut sagt!
Summeringen av passet är inte ens värt att notera och tidsmässigt landade jag på ca 47 minuter. Någon som har något tips om vad jag ska göra för att inte få så ont i mina framsida lår när jag springer mycket? Har kommit efter att börjat köra i mina DS-trainer, tror inte att det är skorna...! Känns som att musklerna på framsida lår blir fulla av slagg och mjölksyra väldigt fort, någon som har liknande problem?

3 kommentarer:

 1. Jag har känt en liknande känsla i både fram och baksida (dock inte samtidigt) efter perioder av väldigt hård träning (uppenbarligen med förlite återhämtning efteråt) eller efter en större ansträngning som tex en tävling. du kanske helt enkelt behöver vila lite?

  hoppas du är på gång igen snart iaf!!

  SvaraRadera
 2. Låter som du borde vila lite?! ;)

  47min som åtehämtningspass är väl helt ok tempo men det är ju inte bra om det inte känns bra i kroppen.
  Försök att hela tiden hålla fram höften som om du har ett snöre runt midjan som någon drar i. Det kan slita hårt på framsidan av låren om man "sitter ner" för mycket när man springer.
  Bara en tanke, vet inte alls hur det ser ut när du springer? ;)

  SvaraRadera
 3. Andréa: Kör på rätt hårt nu, men blir snart lite lugnare då jag åker till Mallorca en vecka :)
  Daniel: Tack för tipset om höften, lätt att sjunka ner för mycket när man blir trött. Ska tänka på tekniken och kanske köra lite löpskolning!?

  SvaraRadera