onsdag 19 oktober 2011

Barnvagnslöpning


Nöjd och glad efter löppasset!

Jag är lite kluven när det gäller barnvagnslöpningen. Den är ett smidigt och tidseffektivt sätt att få springa samtidigt som Oliver får sin sömn. Däremot så blir inte löpsteget detsamma som utan vagn och jag är mer begränsad till asfalt som underlag. Jag jobbar mycket med att hålla barnvagnen i en hand när jag springer eftersom jag då kan räta upp kroppen och inte riskera att tappa hållningen framåt. Det betyder att jag alltså jobbar mycket med stabiliserande av bålen vilket också är jättebra! Vart vill jag komma med detta? Ingen aning faktiskt-bara en liten reflektion!

Jag minns att med mitt första barn så gillade jag barnvagnslöpningen mycket mer, men det hängde nog ihop med att jag hade så mycket bätre valmöjligheter när det gäller vägar och desstom använde mig av en löpvänligare vagn. Där vi bor nu så är möjligheterna till varierade löprundor med vagn ytterst få tyvärr så det blir samma runda varje gång och den största variationen man kan få är att byta håll....:)
Till saken hör att jag är väldigt envis och viljestark så det fungerar ändå, det gäller att stålsätta sig och bara "mata" på med benen.

Dagens barnvagnslöpning/jogg blev i dag en 50 minuter lång sväng med rätt sega ben och kraftig motvind(valde uppenbarligen fel håll i dag)dessutom några stopp utmed vägen för att söva om en liten vaken bebis som inte ville sova några längre stunder just idag.

I kväll kommer jag ta chansen(om nu min kära man kan slita sig från sitt jobb i tid) att köra igenom ett nytt pass-upplägg till spinningen. Korta intensiva intervaller(Tabata)tidseffektivt och fruktansvärt jobbigt och skoj!

2 kommentarer:

  1. Ja, jag springer också helst själv, men det är bra som ett komplement till min andra träning. Hoppas kunna komma på spinningen på fredag, så det blir spännande med det nya i så fall :) Jag kanske tigger skjuts av dig hem igen... :)

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där. Samtidigt kan jag känna att jag får extra träning eftersom det ju helt enkelt är tyngre. Men kanske det gör mer skada än nytta?

    SvaraRadera