måndag 24 oktober 2011

Hjälp mig.......


Kan denna vara något?

Jag har sedan länge alltid använt mig av Polars pulsklockor och har alltid varit väldigt nöjd med dessa och framförallt min senaste klocka RS800CX som verkligen har alla funktioner jag kan önska mig!

MEN, nu vill jag även skaffa mig en Garmin-klocka så att jag lätt kan få reda på både puls och framförallt distans på mina löppass.

Så ni som kan det här med Garmin, vilken modell ska jag välja? Hjälp mig! Pris spelar ingen roll-jag vill ha det bästa!

9 kommentarer:

 1. Jag vet inget om Garmin. Men jag har också en Polar och ville veta distans. Så jag köpte till en GPS som man sätter på skon och är kopplad till klockan. Så du vet att det är ett alternativ om du är nöjd med den du har, så finns det tilläggsgrejer =) //Claudia

  SvaraRadera
 2. Jag har en likadan som på bilden, jag är super nöjd med den!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker den klockan är alldeles för basic, speciellt om du är van med en RS800. Med den du visar kan du tex inte se snitthastighet för hela passet eller momentanhastiget utan bara snitt sista kilometern, du kan inte programmera intervallpass och den har inte ngn höjdmätare. Dessutom saknar den virtual partner, vilket de mer avancerade klockorna har, dvs att du har en liten farthllar-gubbe i klockan som visar hur du ligger till mot planerat tempo.

  Om jag var du skulle jag titta på 410, den tycker jag är fin! Även 610 men alla de funktionerna behöver du nog inte eftersom du inte cyklar/simmar.

  SvaraRadera
 4. Jag röstar för Garmin 305, den är mest klocka för pengarna. Den du har på bilden är väldigt, väldigt basic och den skulle jag inte rekommendera. Om priset inte spelar någon som helst roll så finns det modeller med samma funktioner som 305:an, men mycket dyrare (de har ofta lite längre batteritid). 305:an funkar dock bra åt mig, trots att jag tävlar på distanser upp till 48 timmar.

  SvaraRadera
 5. Hur ligger dessa i pris? Jag är också super nyfiken! Hade tänkt mig den garmin som finns på bilden... Men nu har ni ju gett nya tips! Berätta mera! Super bra fråga Springamera!!! :)

  SvaraRadera
 6. Har aldrig haft någon pulsklocka, men önskar en i julklapp. Det är på tiden nu hahaha

  SvaraRadera
 7. Jag har klockan på bilden och den är som fitnesscoachen säger väldigt basic. Jag hade en Garmin forerunner 305 innan och köpte nu denna då den var mindre och snyggare men den är tyvärr sämre. Det här med att man bara kan se snitthastigheten under den senaste kilometern är grymt störigt, jag vill ju veta hastigheten precis just nu.

  Kolla in Garmin forerunner 305 istället. Finns billigt på netonnet :)

  SvaraRadera
 8. Garmins 305 har allt man behöver (om man inte simmar) men jag skulle satsa på deras nya 910XT. Den kommer nog vara lite i överkant men den har också det senaste och kommer hålla i många år...

  SvaraRadera
 9. Vad du än gör köp INTE Garmin 410. Den är värdelös. Jag kraschade 2 st 310XT efter varandra (tappade i golvet från låg höjd). Garmin lagar inget utan man får köpa nytt och då köpte jag 410 istället. Den är hopplös, batteritiden är minimal och displayen dålig. Den är snygg men det är också allt.
  Garmin 305 är mycket klocka för pengarna men den är klumpig. Det var den första GPS jag köpte, den sålde jag sedan och den fungerar fortfarande hos sin nya ägare! 310XT har för klent klas på displayen men annars den bästa klocka/GPS jag haft både design och funktionsmässigt. Lite stor att springa tävling med dock men jag satte den med displayen in mot handleden. Om jag skulle börja löpträna igen skulle jag satsa Garmins 910XT, det är mitt tips!

  SvaraRadera