torsdag 2 december 2010

Dagens måste


Jag är barnsligt förtjust i risgrynsgröt vid den här tiden på året, MEN det måste vara den hemlagade varianten. Jag kan inte få ner en sked av den köpta, söta och sliskiga gröten. Visst det tar rätt lång tid att koka egen och man måste passa den noga, men det är värt varenda minut. Dessutom att använda hel kanelstång vid kokningen gör den ännu bättre.

Vad kan väl passa bättre än hemlagad risgrynsgröt och skinksmörgås till kvällsmat i dag. Väldigt nyttigt för själen och ger en härlig jul-känsla!

10 kommentarer:

  1. Munsigt! Nu blev jag med sugen på gröt! Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Shit vad hungrig jag blev! Låter väldigt gott. Vad vintrigt och fint du fått det här på bloggen. Grym känsla för formgivningen :)

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott! Nu blev jag också sugen på gröt och skinkmacka!!

    SvaraRadera
  4. Jag har precis kokat ett lass så nu har jag så det räcker över helgen :)

    Mums!

    SvaraRadera
  5. Ahaaaa...
    Nu vet jag som väntar i kväll när jag kommer hem!

    /Marcus din man

    SvaraRadera
  6. Köpte faktiskt grötris idag! Så här ska också mumsas gröt! Riktigt riktig gott!

    SvaraRadera
  7. Anna: Visst är det gott!
    John: Tack snälla! Jag tycker det är kul att variera utseendet på bloggen och tröttnar fort så jag måste förnya mig:)
    Madde: Bra att jag kan inspirera till lite tomtegröts-ätande!
    Andrea: Åh så gott. Riktigt gott att äta kall också.
    Marcus: Jag ska göra mitt bästa!
    Anna: Då kör vi på gröt ikväll då!

    SvaraRadera
  8. Nu blev jag riktigt sugen! Måste köpa grötris. Lyx att kunna byta ut havregrynsgröten nångång..

    SvaraRadera
  9. Vinterpiffat bloggen..... kul! Tack för superskoj spinnklass idag. Menar du att hemmagjord grötris är god? Har aldrig testat att göra själv och håller med att den köpta smakar urk. Kanske kan vara något att roa sig med nu när jag väntar och väntar.....

    SvaraRadera
  10. Å så gott, måste också laga det.

    SvaraRadera