tisdag 17 januari 2012

Dagens träning

Efter en natt med 4 amningar så var jag lite lätt trött i morse:). Sömn, mat, återhämtning och övriga livet påverkar kroppen mycket och just detta med att gå upp mitt i natten för att amma(själva amningen är mest bara mysig) men det där med att verkligen behöva gå upp ur den sköna varma sängen när man precis somnat(så känns det i varje fall) kan påverka även den starkaste!

Tur att jag är så envis och viljestark då....eller snarare min minsting måste få sin sömn på förmiddagen och helt klart somnar och sover han allra bäst när vagnen rullar. Hade tänkt mig en promenad i dag på en timme för att sedan ikväll köra lite cykel och styrka när mannen kommer hem. Efter 30 minuters promenad var jag så uttråkad så jag började springa i stället. Lugnt tempo, men ändå lite tunga steg i dag då jag inte heller hade mina löpartights på mig utan lite mer promenadbyxa(tänk vad kläderna gör för känslan).
Satte upp ett mål att springa i 30 minuter i ett behagligt tempo bara för att känna på teknik och känsla. Kändes bra och efter de där 30 minuterna så kunde jag lika bra fortsätta 15 minuter till så totalt blev det 45 minuter lugn löp med fokus på teknik i dag. Faktiskt ett helt ok pass med tanke på utgångsläget. I kväll sparar jag mina ben och kör lite hemmastyrka istället.

Vårterminen har satt igång på gymmet denna vecka och i vår kommer jag instruera tre 60 minuters spinningklasser i veckan. Detta betyder att det blir väldigt viktigt för mig att få till kvalité på löppassen som till antalet kanske blir lite färre än vad jag tänkt mig med tanke på min satsning på Lidingö i höst. Spinningen är kanon-bra för mig å andra sidan då jag kommer jobba mycket med intervaller för att få upp styrka och snabbhet så det kommer bli bra det där. Ska försöka skriva ner en ungefärlig träningsplanering så är det lättare att hålla koll på hur kroppen reagerar på ökad respektive minskad träningsdos. Återkommer med med mer om det.

2 kommentarer:

  1. Spännande!
    Har inte kunnat lämna en kommentar sedan i förrgår...ser ju att andra har lyckats så jag antar att det är min dator det är fel på, även om det bara vara din sida som jag inte kunde komentera på??!

    SvaraRadera
  2. Det var min dator...på ipaden är det inga problem ;)

    SvaraRadera