måndag 23 januari 2012

Måndag igen....


Måndagar betyder en lite längre barnvagnslöpning och visst blev det så i dag. Dock en aningens tidigare än vad jag hade tänkt mig. Redan vid 08.30 var min minsting så trött att det bara vara att lägga ner honom i vagnen, klä om fort som bara den då han vill ha vagnen i rullning direkt, och så ut genom dörren. Snabba ryck minst sagt!
Snö på marken och kanske en aningens mycket grus, men det rullade på rätt fint ändå. Sol och stilla bris=underbart löparväder! Lugna sköna steg med fokus på tiden i dag. Bestämde mig för 75 minuter och så blev det. I dag gjorde det mig inget att jag sprang samma runda 4 gånger då jag bara njöt av vädret och den förvånansvärt pigga känslan i benen trotts urladdning på cykeln i går.

Konstigt det där, men min kropp känns oftast mycket starkare och bättre när jag kör mycket....vilodagar har en tendens att bara göra mig seg. Missförstå mig inte nu....alla kroppar är olika och vi svarar olika bra på olika mängd träning. Jag försöker ha åtminstone 1-2 vilodagar i veckan, eftersom mitt sunda förnuft säger mig att det är nödvändigt för att behålla motivationen. Ett sätt som fungerar bra för mig är att variera träningen så mycket som möjligt och lägga in lugnare perioder och hårda perioder. Detta gör dessutom att kroppen svarar bra på träningen då det sker förändringar och kroppen inte vänjer sig vid samma sak hela tiden. Det samma gäller med kosten, jag tror på en variationsrik och blandad kost så man får i sig mycket av allt! En hel del träning och amning resulterar i att jag måste fylla på med en massa energi ofta-tur att jag älskar att laga mat och äta!

6 kommentarer:

 1. Underbart löpväder här också! Sitter och laddar för en eftermiddagstur. Måste bara smälta lunchen först!

  SvaraRadera
 2. Låter fint! Ska försöka få till en tur med vagnen innan snön försvinner.

  SvaraRadera
 3. Så kul att läsa din blogg, så sund i ditt tänk :)

  SvaraRadera
 4. Jag håller faktiskt med dig där. Jag försöker ofta ta vilodagar för att man "ska" (och delvis för att sambon ska få se mig över huvud taget... He he!)
  Men i övrigt känns kroppen oftast som piggast om jag tränar varje dag.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att man blir seg av vila. En dag är bra, men att vila flera dagar gör att det blir tuggummi i benen. Lät som en njutbar tur!

  SvaraRadera
 6. Viloperioder och periodiserad träning är bra. Jag måste ta ett ordentligt tag nu och planera ( långtidsplanera) min träning. Det är bara så mycket att göra hela tiden... Smarrigt mellis, mums!

  SvaraRadera