tisdag 3 januari 2012

Att ta vad man har


Jag älskar broccoli och äter det nästan varje dag i någon form.

Jag brukar improvisera ihop lite olika grytor och ta lite vad jag har hemma och detta blir det i dag till lunch....riktigt gott kan jag lova!

Kycklingfilé
Krossad tomat
Lök
Kalamataoliver
Broccoli
Fetaost
Bladspenat
Kryddor

Stek kycklingen i olivolja. Krydda med paprika, chili, peppar och salt. Stek löken och blanda i med kycklingen. Häll allt i en gryta tillsammans med krossad tomat, fetaosten i mindre bitar, oliverna, broccolin och bladspenaten. Låt allt koka ihop i några minuter och servera sedan med valfritt tillbehör som t ex något gott bröd eller ris. Jag tar i dag av mitt goda bröd som jag bakade i går kväll.

Superenkelt att göra och dessutom går det fort och det bästa av allt är att det så otroligt gott! Skulle nog kunna äta detta nästan alla dagar i veckan!

Dagens träning får bli ikväll och planen är en löpning på ca 10 km på egen hand utan vagn!

9 kommentarer:

  1. Det lät smaskigt! Tyvärr har jag varken oliver eller fetaost hemma. Kanske kan testa något annat? Eller så får jag handla. Ha ha!

    Hoppas du får ett skön pass ikväll. Utan vagn går det ju så mycket lättare! :-D

    SvaraRadera
  2. Jag är tyvärr alldelse för dålig på att plcoka ihop lite av varje. Dålig fantasi kanske :) Det slutar ofta med gröt/fil med mackor när det är ont om lunch/middagsingredienser. Eller omelett, det är gott!

    SvaraRadera
  3. Tänk att det kan vara så olika. Broccoli är något jag verkligen inte klarar av. Som leverpastej. Typiskt är också att just de grejer jag inte gillar innehåller mycket järn!

    SvaraRadera
  4. Ett tips till sofy...

    gillar du blodpudding så är det en kanon källa med järn..
    Blodpudding med lingon & gott bröd...

    SvaraRadera
  5. Gott, måste jag prova någon dag!

    SvaraRadera
  6. Broccoli är godaste som finns tycker jag! Kanske också ska börja äta broccoli varje dag.

    SvaraRadera
  7. Tack för tips om hur variera broccoli! Jag gillar också det mycket men det är lätt att köra fast..

    SvaraRadera
  8. Bra tips! Detta ska jag laga i veckan.
    Tack!

    SvaraRadera
  9. Prövade detta igår och det blev även dagens lunch.
    Både jag och maken tyckte det var smaskens! Det var inte sista gången vi gjorde detta, tack för receptet!

    SvaraRadera