tisdag 16 november 2010

Flow och lite tankar


Jag har flyt just nu och det är bara att tacka och ta emot. Jag vet att det kommer att komma perioder när träningen inte känns lika bra så det är bara att njuta!

En del i det hela beror antagligen på att jag dragit ned på löpningen just nu till förmån för spinningen som tar en STOR del av min träning just nu. Var inte riktigt tänkt så, men av olika anledningar så instruerar jag många pass/vecka just nu. Några veckor till, tills julschemat börjar så kommer det ligga ett stort fokus på spinningen och självklart styrketräningen.

För att underhålla löpar-benen så är planen att åtminstone komma iväg på ett kvalitets-löppass i veckan. I januari kommer sedan fokus åter ligga mer på löpningen inför kommande säsong.

Stryketräningen känns också riktigt kul nu. Jag har ökat på vikterna i gymmet och det känns som att kroppen svarar bra på benträningen som jag kör nu varje vecka. Målet är som sagt inte att bygga några jätte-muskler på benen utan mer stabilisera och få muskel-balans samt i skadeförebyggande syfte(det skadar ju inte att det är snyggt med benmuskler också)!

Jag får ibland frågan: Hur kan du vara så energisk och glad jämt och hur hinner du med att träna med familj och allt?

Inte så svårt säger jag: Det handlar om att prioritera och ta vara på tiden, vilket kan innebära träning tidiga mornar eller sena kvällar. Jag resonerar som så att jag blir en bättre mamma och en gladare fru om jag få tid till min träning och utlopp för min energi!

Självklart underlättar det att ha en förstående man som gärna själv har ett brinnade intresse för träning, allt går om man vill!

Mycket handlar om inställnigen till livet!

5 kommentarer:

 1. Var på din spinningklass häromdagen och du är verkligen grym, tack för underbar inspiration och energi! Kul med bloggen, ses på gymmet!

  SvaraRadera
 2. Du resonerar helt rätt! Så resonerar jag också :)

  SvaraRadera
 3. Anna: Kul och säg hej nästa gång du går på mitt pass!
  Anna(Orkamera): Skönt att fler tänker som jag!

  SvaraRadera
 4. :-) skulle ønske jeg kunne trene en time med deg :)

  SvaraRadera
 5. Flexibilitet är ett av mina ledord. Man kan alltid hitta tid för träning om man bara vill.

  SvaraRadera