fredag 26 november 2010

Rivstart


Fredagmorgon = tidig styrketräning och "turbospinning"(passet heter egentligen spinningexpress på det gym jag arbetar, men "turbo" känns som en bättre beskrivning).
Bara att ta cykeln ner till gymmet i dag genom höga snödrivor och full koncentration på att hålla sig kvar på cykeln var i sig en riktigt bra uppvärmning.

Väl nere på gymmet så startade jag upp med ryggen:

Brett latsdrag 4 set*8-10 reps
Stående rodd i cable-crossen 4 set*8-10 reps
En övning jag inte vet namnet på, men många simmare använder sig av den och den tar på större delen av ryggen. Utföres i cable-crossen med en lång stång fäst högst upp. Som tricepspress fast med så raka armar som möjligt och en större rörelse. 4 set*8-10reps.

Sedan lite biceps:

Fortfarande i cable-crossen med ett vanligt kortare handtag. Stående biceps-curl med stång 4 set*8-10 reps
Avslutade med hantelcurl stående för att få så bra kontakt som möjligt. Här var jag rejält trött i armarna så med 11 kilos hantlarna blev det endast 4 set*5-6 reps.

Vidare in i spinningsalen för att bjuda på en rätt kuperad bana i dag. Jag hade letat fram ett riktigt gammalt upplägg som jag körde mycket för något år sedan. Varannan backe varannan raksträcka och som vanligt precis när det var som bäst så var klockan slagen och det var dags för nedvarvning och stretch. Inga sensationer idag, men helt ok och jag kände mig nöjd och glad när jag gick ut från gymmet.

Nu väntar diverse olika aktiviteter, men först lite jobb hemifrån i dag och lite studier. Sedan är det aktivitet på dagis, därefter blir det hem för att "fredagsmysa" lite och ladda pulka-benen för helgen. Backen och pulkaåkning är troligen det som gäller i helgen men tänk om jag skulle kunna få en tur på mina älskade längdskidor också. Skidåkning ligger mig varmt om hjärtat.....tänk om jag får chansen i helgen.....Då tar jag den!

Just det, ny favorit bland Ben&jerry glassen har blivit Strawberry Cheesekake-super god!

3 kommentarer:

 1. Jag vet vilken övning du menar. En klar favorit som jag själv körde i veckan. Brukar kalla den för Stående Latspress med bred stång :)

  SvaraRadera
 2. Louise Svensson26 november, 2010

  Både Olstorp och Hellgrenshagen går att åka skidor

  SvaraRadera
 3. Jennie Ivenborg26 november, 2010

  Jag ska åka ländskidor i Hellgrenshagen ikväll du får gärna hänga på....
  Det blir även längdskidor förmidaggen lördag samt söndag.

  SvaraRadera