onsdag 3 november 2010

Manglade ben


Hade visst lite bråttom i morse när jag skulle ner till gymmet. Glömde en rätt väsentlig sak....mina linser! Hur kunde jag glömma och frågan är hur fasen bar jag mig åt för att ändå lyckas köra ett grymt pass i total dimma? Jag har inte jättedålig syn men tillräckligt dålig för att gymmet var en riktigt dimmig upplevelse i dag. Jag fixade ändå till ett bra pass, men som sagt jag var som i en liten bubbla. Ni som använder linser eller glasögon kan nog känna igen känslan då allt ligger i dimma och man känner sig som i en bubbla!

Jag försökte se det komiska i det hela och koncentrerade mig på att mangla benen.

Jag körde följande:

Baksida lår i liggande bencurl
Framsida lår(rehab övningen där jag jobbar upp med både benen och håller emot med ena benet på nervägen) Denna övning kör jag i rent förebyggande syfte-testa den!
Sittande press för framsida lår och rumpa
Höftlyft liggandes med viktskiva(framförallt baksida lår och rumpa).
Utfall med ett ben i taget.
Avslutade med att köra en kombiövning där jag maxade antalet reps(dvs körde så många jag orkade en gång): militärpress följt av hantellyft åt sidan samt armhävningar.

Slut på passet och nöjd, glad och forfarande i en liten bubbla tog jag mig hem. Vilken lättnad att få sätta på sig glasögonen och kunna se ordentligt igen!

3 kommentarer:

  1. Ska precis iväg till gymmet och lägger nu till höftlyft med viktplatta till programmet. Den övningen hade jag liksom glömt att den fanns. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Haha, tur att du inte skulle ut och springa i skogen i alla fall!! :)

    SvaraRadera
  3. Kul med lite tips på bra övningar.

    SvaraRadera