måndag 1 november 2010

Tryck i musklerna


Startade måndagmorgonen i ett rasande tempo.
Snabb styrka i gymmet på 45 minuter där all fokus i dag lades på bröst och biceps. Jag hann med hela tre övningar bröst och tre övningar för biceps. Dessutom fick magen sig en omgång också. Jag körde på i ett snabbt tempo med ganska lite vila mellan seten. Inte optimalt kanske, men tidseffektivt och dessutom är det rätt bra att variera sätten man kör sin styrka! Nackdelen med att köra med väldigt lite vila mellan seten är ju såklart att jag inte orkar köra lika tungt som annars. Men som sagt lite "högrepare" är bra att variera med i bland. Jag tränar som mest effektivt när jag har lite tidspress på mig som jag hade i dag (vilket i och för sig gäller varje måndag).

Cyklade hem fort för att köra min prinsessa till dagis, eftersom min kära man skulle iväg tidigt till jobbet! Tur att vi bara bor 5 minuter från gymmet!

I kväll är det såklart dags att hoppa upp på instruktörscykeln igen och riva av ett spinningpass. Håller på och klurar på ett upplägg och det lutar åt att det blir en hel del uppför med mycket fokus på benstyrka och uthållighet! Ska upp på vinden och gräva fram lite gamla skivor....brukar bli som nytt när man kör gamla favoritlåtar!

Jag har lagt mycket tid och energi på min löpning senaste tiden, så nu är det dags att förändra lite i upplägget tror jag. Jag känner att gymmet och vikterna lockar mig mer och mer just nu. Alltså kommer jag nu i november köra något färre löppass och satsa mer på styrka. Självklart kommer jag löpträna också, men eftersom jag dessutom kommer ha några fler spinningpass i veckan så får löpningen stå tillbaka lite några veckor.

Jag tycker att november känns som en perfekt månad att göra förändringar och utmana sig själv att tänka utanför gamla invanda mönster. Det känns riktigt, riktigt bra!

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig blogg du! Tack för all inspiration som du sprider!

  SvaraRadera
 2. November - en månad som är fri från krav på speciella träningsupplägg tycker jag. Skönt.

  SvaraRadera
 3. November är onekligen en bra månad att bygga styrka och grundträning. Kör hårt och försiktigt!!! ;)

  SvaraRadera
 4. Kan bara hålla med. November är en kravlös och skön månad. Tur att det just nu som foten bråkar med mig, så slipper jag känna stress :)

  SvaraRadera