torsdag 30 september 2010

Kvällen i styrkans teckenDagens pass blev alltså inomhus på gymmet för att köra ben och lite annan styrka. Trots det underbara, soliga vädret så valde jag alltså att gå in i dag...MEN vad gjorde jag då?

Benen fick sig en omgång med prehab-övningar.

Framsida lår med ett ben i taget i bencurlen och där jobbade jag bakvänt dvs jag höll emot vikten på nedvägen. En riktigt bra övning som jag fick rekommenderad förra året då jag hade slagit i knät. Många reps med låg vikt är det som gäller här för att få bästa effekt.

Baksida lår i liggande lårcurl-Många reps nästan till mjölksyra och här jobbade jag med att verkligen känna att baksida lår fick jobba. Långsamma rörelser och koncentration.

Därefter körde jag höftlyft med 15 kg víktskiva(bra övning som stabiliserar höften och baksida lår får jobba även här).

Sista övningen för benen/rumpan som jag körde var mer för utsida av rumpan. Denna övningen fick jag rekommenderad för att stabilisera höfterna som i sin tur
bl a gör löpsteget mer effektivt.

Därefter körde jag två övningar rygg, i dag blev det sittande rodd samt brett drag uppifrån. Här lassade jag på rejält med vikt-så djäkla skoj! Avslutade med lutande bröstpress och liggande flyes.

Allt som allt, 50 minuter tog detta.

2 kommentarer:

  1. Du är grym, Jenny! Skoj med tjejer som vågar ta i på gymmet!

    SvaraRadera
  2. Jag har också kört styrka idag. På sista tiden har styrketräning hamnat lite i skymundan pga många tävlingar, men nu är jag sugen på att bosätta mig på gymmet ett tag och bli lite starkare!

    SvaraRadera