onsdag 29 september 2010

Tips på mellanmål!


Bananer fungerar alltid!
Avocado=super-fruktMin favorit!


Jag får många frågor angående tips på bra mellanmål.

Så här kommer några förslag:

Min favorit: Kesella och keso blandat. Toppa med blåbär, gojibär, pumpafrön, valnötter, skivad banan och kanel.

En klassiker: Två ägg och smörgås med valfritt pålägg t ex kalkon och avocado.

För kaffe-gillare: Blanda kallt kaffe med några dl mjölk, blanda i valfri smak på proteinpulver (choklad är godast i kombination med kaffet). För att ytterligare höja smaken lite så kör blandningen i mixern tillsammans med en banan.

Varför inte göra en enkel omelett med lite tomat, kalkon och broccoli.
Går väldigt snabbt och innehåller många bra näringsämnen.

Knäckemacka med mosad avocado, lite örtsalt, några skivor kalkon, toppa med några skivor banan=kombinationen banan och avocado är super!

Något som också alltid fungerar till mellanmål är en näve nötter samt någon frukt. Snabbt om man är på språng och inte har tillgång till kök.

4 kommentarer:

 1. Avocado med örtsalt är en riktig hit! Sen har jag ju fått för mig att det är så bra med fett därför brukar det bli en hel del ägghalvor med majonnäs på :).

  SvaraRadera
 2. Förutom det kalla kaffet så skriver jag under på alla punkter, jättegott allting! Min kaffelast är istället capppuccino. Som välling för magen:)

  SvaraRadera
 3. Kesella och keso blandat? Måste testas... Känns som två helt olika saker. Har aldrig gillat keso riktigt, men med kesella i kanske blir en ny favorit. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 4. Vi verkar ha väldigt lika smakpreferenser. Jag brukar också blanda Keso och Kesella. Så sjukt mkt godare än det låter!

  SvaraRadera