söndag 5 september 2010

Långpass-funderingar


Jag gjorde en liten test i dag inför nästa helg. Jag sprang upp emot 16 km i dag för att se hur knät reagerade. Lugnt och behagligt tempo i ett underbart höstväder. Fram till 10 km kändes det ingenting, där efter fick jag lite små, små känningar i knät. Inget som gör direkt ont, men jag vågar inte släppa på farten nedför. Jag blev inte så mycket klokare i dag, men det talar nog ändå för att jag tyvärr kommer att ställa in Stockholm Halvmarathon. Jag vill inte förstöra hela hösten med skada-för att jag av ren envishet ska springa detta lopp. Det är det inte värt! Men vad svårt det är när jag känner att formen finns där......MEN klokheten i mig kommer få segra denna gång!

Jag är i vilket fall nöjd med dagens halv-långa pass. Jag fick springa omkring i ett lugnt tempo och bara njuta av sol, blå himmel och "krispig" luft!

4 kommentarer:

 1. Visst var det härligt idag! Bättre löpväder kan inte finnas!

  Tråkigt med Sthlm men för modligen ett klokt beslut. Har du inget bättre för dig på lördag kan du ju alltid komma förbi och heja på oss andra :)

  SvaraRadera
 2. Det är med största sannolikhet ett bra beslut även om det känns surt att kunna springa. Du får springa dubbelt så fort nästa år :)

  SvaraRadera
 3. Har inte hängt med i svängarna märker jag. Trist med knäproblem. Vet du vad det är och hur du kan råda bot på det?

  SvaraRadera
 4. anneliten: Jag har en slemsäck på vänster knä som är svullen. Den stör mig inte direkt och jag kan springa och träna i stort sett som vanligt. Men en svullen slemsäck ska jag ju inte ha där! Har haft den i ca 2 månader nu.....Kan vara riskabelt att köra en hård halvmara...
  Karin: Absolut nästa år!
  Anna: Vi åker ändå till stockholm så självklart kommer jag att heja på er!

  SvaraRadera