måndag 20 september 2010

Stark start på ny vecka

Jag öppnade den nya veckan starkt i gymmet. Tidigt som vanligt....kanske innan dom flesta andra har vaknat? Men som jag skrivit om i tidigare inlägg, jag måste utnyttja tiden för att hinna med det jag vill göra!
Som vanligt var det bara jag och ett par andra som röjde runt bland vikterna. Passar mig perfekt då jag ofta kör super-set och inte har lust att stå och vänta på lediga hantlar eller maskiner.

Inledde med tre övningar för bröst(som vanligt fokus ligger på kontakt).
Jag fortsatte med att köra tre övningar för axlarna. Här försöker jag jobba med lite lättare vikter för att verkligen jobba med axlarna.
Avslutningsvis blev det baksida axel i kombination med triceps-press.

Kör oftast med fria vikter och hantlar då jag även får jobba med de små stabiliserande musklerna också.

I kväll har jag min måndagsspinning som vanligt. Funderar på ett upplägg liknande förra veckan med långa sträckor uppför med lite insprängd intervallträning.

Har haft lite mer känning av den där d*kla slemsäcken på knäskålen igen. Konstigt det där, men efter tävlingen på Halvmaran förra helgen så var slemsäcken mycket mindre dagen efter. Däremot i fredagskväll kände jag att den blivit större igen. Jag är som ett frågetecken! Inser att den kanske ändå måste tömmas på vätska så jag blir av med den.
Gäller då bara att få sjukvården att ta tag i det, på vårdcentralen sa dom åt mig att vara vänta eftersom kroppen förr eller senare tar hand om vätskan! Skitsnack....har haft den i mer än 2 månader nu så nu ska dom väl göra något!? Ska ringa runt lite i dag och kolla vad jag ska göra åt den där lilla slemsäcken som irriterar mig!

5 kommentarer:

 1. Svensk sjukvård... Jag har problem med inpingement (inklämd sena i axeln) och har fått vänta 6 månader. Kan knappt ta på mig en skjorta och vaknar ibland om nätterna när jag vänder mig pga att det gör så ont. Hoppas det löser sig för dig!

  SvaraRadera
 2. Helt klart är det mycket bättre att träna med fria vikter. Jag anser själv att maskiner bara skall användas vid rehab efter skador och dyl. Det är ju inte en maskin som skall bestämma hur rörelsen skall utföras.

  Angående din slemsäck, vart sitter den och hur hur ger den sig till känna? Jag har själv ont under mitt vänstra knä och ibland känns det liksom svullet och som om något rör sig under knät.

  SvaraRadera
 3. Jesper: Varför ska det behöva ta sån tid egentligen?
  John: Min slemsäck sitter på knäskålen, känns vätskigt och ibland sticker det liksom till i den. Har inte haft så stora besvär av den, men jag vill ha bort den!

  SvaraRadera
 4. Hoppas du hittar någon som vill hjälpa dig med slemsäcken. Vänta och se är liksom inte alltid rätt metod! Om inte annat så är det fruktansvärt frustrerande för oss som inte gillar att vila,avvakta och vänta....

  SvaraRadera
 5. Boka Stefan Löwenborg! Utan tvekan!

  SvaraRadera