onsdag 22 september 2010

Pigga ben!


Jag blir så glad när benen gör som jag vill!

Innan jag stack iväg på löppasset i dag så var jag väldigt osäker på hur benen och knät skulle kännas. Jag försökte visualisera(flummigt kanske...?)innan passet att kroppen skulle kännas pigg och benen lätta. Jag hade tänkt mig att springa på känsla och anpassa farten efter benen och verkligen lyssna på kroppen!

Underbart löparväder med andra ord perfekta förutsättningar för en skön tur i skogen. I princip vindstilla, sol och härliga 13 grader! Bara att cykla upp till spåret gjorde mig lycklig.

Det sägs att en positiv inställning och tänkande påverkar prestationen till det bättre! Så var det för mig i dag!

Inspirerad av Sverige Springer i går så kändes backarna oerhört lättöverkomliga, jag kortade steget och trippade upp hur lätt som helst! Sedan var det bara att köra på. Lättheten i benen höll i sig i ca 8 km sedan började mitt ena framsida lår att protestera lite, men jag höll ändå helt ok tempo. När jag passerade 10 km så kände jag mig egentligen rätt nöjd, passerade målet på ca 45 minuter. Funderade någon minut och sedan tog jag mig en skön nedjoggning på 2.5 km spåret också. Så otroligt skönt det var att bara jogga i lugnt och skönt tempo och riktigt känna hur kroppen började återhämta sig från det tidigare hårda tempot.

Summering av passet:
Distans: 12.5 km
Underlag: blött terrängspår
Tid:57 min
Medelpuls:143
Maxpuls under passet:152
Tid/km: 4.38


Jag känner mig riktigt nöjd i dag, framförallt att benen kändes pigga.

10 kommentarer:

 1. Låter som ett riktigt gött pass! Du undrade vilken mara jag skulle springa. Det är Växjö marathon som går den 16/10 (Sveriges näst största mara).

  SvaraRadera
 2. Låter som en riktigt härlig tur i spåret!

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Sprang förbi dig idag och mötte dig sedan på andra varvet. Du såg ut att springa väldigt bra och lätt men du såg lite stel ut i armarna. Brukar du springa med såpass "rak" armföring?

  /Jonas S, Akele

  SvaraRadera
 4. Jag tror stenhårt på visualisering!! Härligt att passet kändes bra.

  SvaraRadera
 5. Härligt!!! Själv tycker jag det gick lite segt idag. Men det är väl hjärnspökena som vanligt, så här sista passet inför Lidingö :)

  Men vilket väder det var!! Helt underbart här också, tänk om man alltid fick ha det så här på löprundorna!

  SvaraRadera
 6. Jesper:Har hör att Växsjö ska vara lättlöpt och fin, stämmer det?
  Karin: Det var det!
  Jonas: Jag spänner mig nog en hel del i överkroppen när jag springer vilket inte är så bra rent tekniskt. Har hört det förut:). Försöker jobba på det, men så fort jag ökar tempot lite så är armarna tillbaka. För dig såg det ut att gå välgit snabbt och lätt!
  Anna: Sånt hät väder skulle vi behöva ha VARJE dag! Antar att det bara är att flytta söderut som gäller!

  SvaraRadera
 7. Det är få saker som slår känslan av lätta pigga ben!

  SvaraRadera
 8. Attans vad underbart Jenny! Man blir ju glad av att bara läsa om ditt pass! Pulsen var ju riktigt låg också. Kaaanske lite sugen på Lidingöloppet va? ;)

  SvaraRadera
 9. Zandra: Helt klart är pigga ben helt underbart!
  John: Jag är oerhört sugen på Lidingö, men som jag bestämt så blir det inget lopp för mig denna gången.

  SvaraRadera
 10. @Jenny: Jag har inte sprungit Växjö tidigare, men är uppfödd där och kan varvet runt sjön. Det är åtta varv som gäller och i princip helt flackt, vilket borde innebära snabbt (hoppas jag). Du, det är skit med slemsäckar! Bryt ihop och kom igen!

  SvaraRadera