måndag 18 oktober 2010

Experiment pågår i köket.......


Det färdiga resultatet.

Valnötsbullar med rågkross(eget recept)!

Rågkross(som jag blötlagt innan i ett par timmar) Ca 2.5 dl
Dinkelmjöl ca 4 dl
Vetemjöl special ca 6-8 dl
Jäst
Salt 2 tsk
Olivolja ca 4 msk
Vatten 37 grader 5 dl
2 st grovt rivna morötter
Ett gäng hela valnötter ca 3-4 dl.

Blanda ihop alltsammans och låt sedan jäsa i ca 1.5 timme.

Baka ut till småfrallor och doppa i lite mjöl för att få det där "bagerilika" utseendet, låt jäsa igen ca 20 minuter. Sedan in i ugnen i ca 20 minuter i 225 graders värme.

Garanterat en succé till kvällsmaten!

3 kommentarer:

  1. Mmmm det låter gott, kan du inte skicka en på mailen :)

    SvaraRadera
  2. Karin: Bra idé, tänk den som uppfinner en "brödmail"...vore kanon att kunna skicka lite bröd och annat gott mellan oss!

    SvaraRadera
  3. Synd att man inte tål valnötter.

    SvaraRadera