torsdag 14 oktober 2010

Starka ben på gymmet


Försök till att "tagga" till innan träningen......

Torsdagar betyder benträning, så även i dag. Jag har tagit upp benträningen igen efter sommarsäsongen och det känns redan som att jag fått tillbaka en hel del viktig styrka i benen som gör mig starkare i löpningen.

Mitt mål är att ha bra balans mellan framsida-och baksida lår därför lägger jag mycket fokus på just detta. Framsida lår(i lår-curlen) där jag jobbar upp med båda benen, men låter det ena benet jobba med att hålla emot på tillbakavägen(detta gör jag växelvis med båda benen).

I dag körde jag även en ny benövning som jag fått tips om, har tyvärr ingen bild som illustrerar övningen, men den påminner en hel del om utfall, men med inslag av stabilitet och balans också! Ska se om jag hittar någon bild på denna övning. Grymt bra för baksida lår samt rumpan.

Efter benstyrkan körde jag 30 minuter-med riktigt tung belastning på en crosstrainer på gymmet. Trappgång där verkligen baksidan får jobba hårt. Brukar nästan aldrig använda mig av gymmets konditionsmaskiner(känns ju rätt "puckat" att vara inne när man kan vara ute och springa) men i dag kändes det helt rätt. Låg puls med fokus på att benen skulle fortsätta få jobba hårt, körde upp motståndet på max och bara gick på. Bra för benstyrkan!

Känner mig rätt "mör" i benen nu, men det är väl det vi eftersträvar efter ett bra träningspass eller hur?

6 kommentarer:

 1. Tips på ett välgörenhetslopp som går av stapeln nästa helg. www.aidsloppet.se

  läs även vad SvD skriver:
  http://blogg.svd.se/maratonbloggen?id=20904

  /susanna

  SvaraRadera
 2. Brukar också köra ben och märker stor skillnad i löparspåret!

  SvaraRadera
 3. Kan du inte lägga ut lite fler bilder/videor på bra benövningar. Det skulle verkligen uppskattas. Jag skulle behöva lite tips och inspiration där eftersom jag har tyckt att det varit rätt så trist att köra den typen av övningar.

  SvaraRadera
 4. Håller med Alexander, tips på bra benövningar vore kanon.

  SvaraRadera
 5. Alexander: Ska se vad jag kan hitta på!
  Odda: Ska försöka fixa lite bilder och övningar.

  SvaraRadera
 6. Benträning är den roligaste styrketräningen tycker jag! Kör du vanliga knäböj (med skivstång) nånting?

  SvaraRadera