torsdag 19 augusti 2010

Återhämtningslöpning


Glad efter en skön löprunda i skogen.

I dag, dagen efter mitt tunga och långa spinningpass så blev det perfekt med en lättare återhämtningslöpning på lunchen. Förvånande nog så var benen inte så tunga som jag förväntat mig, men särskilt snabbt gick det inte i alla fall. Nästan helt själv i spåret kunde jag springa och klura på nya träningsupplägg och fundera över hur träningen ska se ut framöver nu när det närmar sig lite tävlingar. Det som är närmast är Stockholm halvmarathon i september och sedan är jag anmäld till 30 km Lidingöloppet, men det är rätt osäkert om jag kommer att starta där. Jag har visserligen sprungit mina långpass på söndagarna, men jag har hållt mig omkring 15-17km och det är för lite med tanke på de jobbiga 30 km som väntar. Vi får se, kanske blir jag övertalad att bara springa runt, MEN det är inte riktigt jag. Ska jag springa Lidingö så är det förstås den där silvermedaljen jag vill åt. Missade den med 28 sekunder förra gången jag sprang. Snopet värre!

Dagens pass:
Distans: 10 km
Tid:48.41
Underlag: terräng
Medelpuls: 133
Maxpuls under passet:148
Tid/km: 4:52

Med andra ord ett riktigt lugn och avslappnat pass utan några toppar, helt enkelt ett "mellanmjölkspass" (som en annan bloggare uttryckte sig häromdagen)! Jag jobbar hårt med att våga ta dom här riktigt lugna passen också-man behöver inte alltid "ta slut" för att träningen ska vara bra! Jag tror att de här lugna återhämtningspassen behövs för att låta kroppen tillgodogöra sig träningen på ett bra sätt!

7 kommentarer:

 1. Tycker nog du ska ställa upp där på Lidingö. Du tränar så pass mycket så du klarar det om du bara får till några längre pass framöver på över 2 timmar. Du är inte ensam om att vilja ha den där medaljen kan jag lova.

  Ja, kroppen behöver nog dessa återhämtningspass vilket jag är riktigt dålig på att genomföra. Tempot brukar av nån anledning trissas upp till slut.

  Sen angående dina data från passen. Skulle vara trevligt med en notering om vilka skor du använt...

  SvaraRadera
 2. Anders: Det där med skorna ja....ha ha Asics ds blev det i dag med.....saucony har dessvärre fått stå tillbaka många pass nu....

  SvaraRadera
 3. Lidingöloppet är ju ganska elakt på knälederna. Så frågan är väl vad den där slemsäcken har att säga om sträckan mellan 15 och 20 km (den tyckte jag var värst när sprang Lidingöloppet för första gången förra året).

  Själv kommer jag springa både halvmaran och Lidingö men räknar med sämre tider än förra året efter en skadefylld sommar.

  SvaraRadera
 4. Men tror du inte att du kan ta den där medaljen ganska "lätt" då? Jag menar, jag var 31sek (!!!) från den förra året och jag springer ju väldigt mycket långsammare än du på träning. På tävling också om man jäför våra pb´n på både halvmara och mil. Klart du ska ställa upp! Bara du får in ett par lite längre långpass så tror jag inte att det kommer vara några som helst problem..

  SvaraRadera
 5. Klart du ska köra Lidingö! Det måste du ju bara göra! ;) Tror du har värsta läget att fixa silver!

  Kör några långpass nu på slutet så kommer du ha det som i en liten ask, tror kanske inte du behöver långpassen så som du tränar men det är nog bra för huvudet när du står på startlinjen. ;) Tveka inte säger jag!

  SvaraRadera
 6. Andréa: Känns bra att du tror på mig!
  Daniel: Tack för allt "pepp"!

  SvaraRadera
 7. Jag älskar att du skriver -Särskilt snabbt gick det inte! Med tanke på att mitt milrekord på plattmark är 48 min :)! Då blir man taggad! För jag tog banne mig i vill jag lova! ;) Dina snabba tider inspirerar bra iaf! kram

  SvaraRadera