torsdag 26 augusti 2010

Löpvila är tråkigt....men nödvändigt!


Håller mig i från löpning några dagar till. Känner helt enkelt att jag måste ge kroppen en chans att bli sugen på att springa igen. Dessutom försöka få bort lite småskavanker som stör mig. Därför sitter jag nu och försöker ladda för ett grymt styrkepass i gymmet istället! Tänkte köra ett intensivt pass, rygg och några övningar för axlarna samt lite ländrygg och mage. Jag tycker om att köra övningarna med inte så mycket vila mellan varje set för att hålla energin och motivationen uppe. Därför tränar jag oftast styrkan själv(då kan jag helt och fullt bestämma själv hur jag kör och inget snack). De som känner mig vet att jag inte vill snacka bort tiden nere på gymmet och dessutom har jag ofta lite kort om tid så det gäller att vara effektiv! För mig handlar det om fokus när jag tränar, social kan jag vara efteråt. Det är rätt intressant det där med olika gym-personligheter. Vissa går dit för att snacka, andra för att socialisera och sedan finns det dom som är där för tränandets skull.
Vilken personlighetstyp är du när du är på gymmet och kör styrka?

9 kommentarer:

 1. Jag är nog mest tränatypen när jag är på gymmet...dock av en ganska dålig anledning och det är att jag inte tycker det är superkul att styrketräna så när jag går dit kör jag rejäl effektiv träning så att jag kommer hem sedan! Men alla sätt är väl bra utom de dålig. Snart är det vinter och då blir det nog kul att gå till gymmet igen :)

  Löpningen...det ger en helt annan njutning!

  SvaraRadera
 2. Hejsan. Nyss hittat till din blogg och jag är nöjd med vad jag läst hittills kommer fortsätta besöka den här blogg! Tråkigt att du inte kan springa för tillfället men du är snart på banan igen

  SvaraRadera
 3. Jag är på gymmet för att träna och fokuserar just på det. I bastun däremot sitter jag gärna och pratar. Det finns dock allt för många som anser att gymmet är en slags fritidsgård för vuxna. Men å andra sidan är det just det dessa personer behöver (inte träna utan att umgås).

  Superbra blogg!
  //Jocke

  SvaraRadera
 4. Bra att låta kroppen få längta till löpningen igen. Ibalnd vill den ju annat än huvudet.

  SvaraRadera
 5. Haha, DEN gången om året när jag är på gymmet och kör styrka tycker jag om att träna mer och snacka mindre. Fast nu var det nog ett år sen sist... Märkligt att det ska vara så svårt att få tummen ur med tanke på att jag nästan bor på gymmet (fast då i gruppträningslokalen/spinningen)...

  SvaraRadera
 6. Jag är inte den som pratar mycket på gymmet, lite snabba ord bara och pepp men annars är det fokus som gäller.
  Bra att du "extraknäcker" med lite styrketräning när du vilar från löpningen, brukar ge fina resultat. Kör så det ryker!!!

  SvaraRadera
 7. Jar har också löpvila nu tyvärr. Men förhoppningsvis ska jag köra igång lite försiktigt nästa vecka. Hoppas du får tillbaka lusten att springa!

  SvaraRadera
 8. Karin: Löpning är ju underbart!
  Julle: Kul att du hittat hit!
  Anna: Stämmer!
  Anna(Orkamera): prova och lyft lite vikter oftare....det är så kul!
  Daniel: Du är grym när det gäller styrkan...visst är det skoj?
  Anders: Lusten att springa kom tillbaka på några dagar!

  SvaraRadera
 9. Jag är på gymmet för att träna så det är helt klart det jag fokuserar på. ÄLskar styrketräning! Men sen är det klart att jag gärna pratar lite också om jag träffar någon jag känner.

  SvaraRadera