onsdag 4 augusti 2010


Favoritbyxorna att köra spinning i.

Denna onsdag började med styrka tidigt på morgonen. Jag var helt ensam i gymmet....? Var är alla? Rätt skönt, men någon mer skulle det kunna ha varit! Jag körde bröst och triceps, med bra teknik och fokus. Jag har tränar styrka i ganska många år nu och försökt variera övningar, antal set och repetitioner mm. Nu har jag kommit till en punkt då jag åter igen funderar över att ändra mitt upplägg gällande styrkan. Tyvärr är det ju så att styrketräningen gör mig rätt stel och oflexibel i överkroppen, vilket faktiskt påverkar min löpning negativt. Samtidigt som bra övningar för rygg och mage mm har fördelar när det gäller just hållning och kroppen i stort. Kanske ska jag inrikta mig på mer funktionell styrketräning för att bibehålla de muskler jag har slitit för under många år och samtidigt lägga mer fokus på skadeförebyggande och rörlighetsövningar.

Ni som kan det här, förslag på övningar?

I kväll har jag en spinningklass igen-hårdkörning utlovas! Konstigt det där, men jag längtar alltid efter att få pressa kroppen lite extra under mina spinningpass. Jag har faktiskt lättare att ta ut mig mer under ett spinningpass än under ett löppass!

5 kommentarer:

 1. Håller med om att det kan vara lättare att ta ut sig på spinning. Gissar att det är för att det aldrig kommer några korsande vägar, hundar med koppel eller kottar på vägen. Det är liksom fritt blås hela vägen. Kör hårt!

  SvaraRadera
 2. Har du kollat bålstyrkeprogrammen på http://www.styrkeprogrammet.se/fardiga-program/ ? De kan bli typ hur jobbiga som helst..

  SvaraRadera
 3. Anna: Stämmer!

  Jonas: Tack för tipset,kollade in sidan och den var riktigt bra!

  SvaraRadera
 4. Snygga ben!
  /Peter

  SvaraRadera
 5. Peter: Tackar! Snygga blir benen av mycket löpning och spinning!

  SvaraRadera